VIDEO : Finantare europeana pentru un Muzeu Multimedia si scanarea beciurilor din Centrul Vechi

0 191

Municipiu Botoşani va avea un muzeu multimedia al diversităţii culturale în Centrul Vechi. Acesta va fi unul dintre rezultatele unui proiect operaţional Botoşani –  Ivano Frankivsk din Ucraina. Contractul de finanţare pentru proiectul ”Întoarcerea la rădăcinile noastre comune” finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, realizat de Municipiul Botoșani în parteneriat cu municipul Ivano Frankivsk  a fost semnat azi de primarul municipiului, Cătălin Flutur, în prezența directorului Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava, Cezar Grozav.

Proiectul presupune înființarea unui nou muzeu în municipiul Botoșani, respectiv Muzeul Multimedia Diversității Culturale din Botoșani, care va funcționa într-un beci din fața Bisericii Uspenia din Centrul Vechi, precum și o scanare a beciurilor din zonă. În municipul Ivano Frankivsk va fi înfiinţat în cadrul proiectului Muzeul Armelor. „Vorbim de un proiect pe fonduri transfrontaliere. Eu mă bucur şi felicit colegii din Primărie care au lucrat la aceste proiecte. Este un proiect frumos pentru noi, un proiect în primul rând cultural care va pune în evidență lucrurile frumoase din Botoșani, iar Direcția pentru Cultură este partener în acest proiect…Vom înfiinţa un nou muzeu şi ce este mai important pentru nou este pentru prima dată când cu mijloace absolut moderne putem să facem o scanare a beciurilor din Centrul vechi, pentru că nu știam niciodată câte sunt, unde sunt. Sunt legende cu aceste beciuri, iar acestă scanare profesională ne va ajuta ulterior să le punem în valoare”, a spus Cătălin Flutur.

Noul muzeul va fi amenajat într-un beci aflat sub clădirea din Piaţa 1 decembrie, 45, vizavi de Biserica „Uspenia”, clădire reabilitată prin proiectul cu finanţare PHARE. Promovarea moştenirii culturare va fi realizată şi două festivaluri care valorifică zona transfrontalieră Botoşani –   Ivano Frankivsk. Termenul de implementare a proiectului este 14 luni. Proiectul are o valoare de 938.560 euro, aproape un milion de euro, din care partea municipiului Botoșani este de 520.800 euro.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata