VIDEO Festival de fanfare, folclor autentic și film românesc la Zilele Culturii Tradiționale-Zilele Chișinăului

0 1.411

La final de săptămână botoșănenii sunt invitați la un regal tradițional, folcloric și de film românesc.

De vineri până duminică au loc Zilele Culturii Tradiționale-Zilele Chișinăului. Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, evenimentul se adresează tuturor iubitorilor de folclor autentic.  Botoșănenii vor putea urmări Festivalul-Concurs de Tarafuri „Constantin Lupu” (ediția a V-a), Festivalul-Concurs al Fanfarelor (ediția a XVI-a) și Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu” (ediția a XV-a). Nu vor lipsi recitaluri deosebite susținute de artiști îndrăgiți din România și Republica Moldova, Bogdan-Mihai Simion și Lăutarii de Mătase, Ansamblul Etnofolcloric „Romanița” din Chișinău și Lupii lui Calancea.

„Timp de trei zile Botoșaniul va deveni un centru important al promovării culturii tradiționale. Vă așteptăm cu drag”, a spus Iustina Irimia, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Pe toată durata evenimentului, pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi expoziții cu vânzare ale meșterilor populari din România și Republica Moldova.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata