1 martie andrei

VIDEO Emoții pentru zeci de botoșăneni ce au primit repartițiile pentru locuințele ANL de la primarul Cosmin Andrei. „Este o bucurie maximă, efectiv nu mă așteptam”

0 568

Emoţii azi pentru zeci de familii ce au primit cheile de la locuințele ANL din Șoseaua Iașului.  

Locuințele au fost construite cu fonduri de la Agenția Națională de Locuințe pe un teren obținut de Primărie de la Ministerul Apărării Naționale. Cele patru blocuri au în total 80 de locuințe. Repartițiile au fost date vineri la amiază de primarul Cosmin Andrei alături de  viceprimarul Bogdan Buhăianu și deputații Alexandra Huțu și Marius Budăi.

După zece ani de când au depus cereri 40 de familii au primit șansa de a începe o nouă etapă a vieții, în locuințe noi. Este o bucurie maximă, efectiv nu mă așteptam, și cu asta am terminat. Sunt maxim de emoționată. Cred că în 2006 am depus dosarul, sunt destui ani. Am născut un copil, ulterior celălalt copil. Am locuit cu soacra mea, a fost destul de greu, într-un apartament cu două camere, trebuia să ne descurcăm cumva. Promit că voi avea grijă de el, apartamentul este mare, frumos, neașteptat de mare, foarte frumos. Pot să sar în sus de bucurie, am probleme la un picior dar aș sări în sus de bucurie”, a spus o botoșăneancă după ce a primit repartiția. 

Primarul municipiului Cosmin Andrei a precizat că din martie chiriașii se vor putea muta în noile lor locuințe. În același timp își dorește ca astfel de investiții să fie finalizate în municipiul Botoșani având în vedere că la nivelul primăriei sunt aproximativ 600 de cereri pentru locuințe ANL. „Un moment fericit pentru botoșănenii care și-au pierdut speranța că vor mai primi un apartament din partea statului. Proiectul acesta a început în 2012 când aproximativ aici, simbolic, am pus prima cărămidă a ideii de a construi locuințe pentru tineri, într-una din puținele zone pe care le avea municipiul Botoșani pentru dezvoltare. Iată că astăzi s-a concretizat ideea noastră și am participat la acest moment fericit. Este important de specificat faptul că aceste apartamente vor fi predate tot unor botoșăneni dar care lucrează în cadrul MApN și rezolvăm o problemă de locuit pe care municipiul Botoșani o are astăzi, prin intermediul MApN. Avem acum aproximativ 600 de cereri la Primăria Botoșani pentru locuințe ANL și de aici poate neîncrederea botoșănenilor că pot primi o locuință din partea statului unde să stea cu chirie pentru început, apoi să o cumpere”, a spus primarul Cosmin Andrei. 

Deputatul Marius Budăi și-a amintit că a trăit emoțiile celor ce azi au primit locuințele atunci când a primit și el o astfel de locuință la care a renunțat ulterior. „Înțeleg prin ce trec, am trecut și eu la un moment dat prin această emoție, le doresc o viață lungă aici și frumoasă și putem face fără patimă politică, un apel către toate forțele politice de la Botoșani să ne unim forțele, indiferent de cine este la un moment dat la guvernare sau cine este în opoziție și să continuăm astfel de proiecte dar cu un timp mult mai scurt de rezolvare”, a spus Marius Budăi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata