VIDEO Două zile de sărbătoare la Dângeni. Primar Claudiu Ilaș: „Mulțumesc cetățenilor că sunt alături de noi”

0 1.293

Două zile de sărbătoare în comuna Dângeni la prima ediție a Festivalului de cântece și dansuri populare „Hora Dângeană” și Ziua Recoltei.

Organizat de primăria comunei Dângeni, primarul Claudiu Ilaș alături de Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Societatea Cultural Artistică Arlechin – Botoșani prima ediție a Festivalului a adunat locuitorii din cele patru sate ale comunei iubitori de folclor și de frumos de pretutindeni.

Primarul comunei Dângeni a vrut sa precizeze ca aceste manifestări au fost posibile doar cu ajutorul sponsorizarilor, nefiind cheltuit nici un leu din bugetul comunei.

Sărbătoarea a început sâmbătă cu artistul botoșănean Dan Doboș, discoteca copiilor și dicoteca tineretului .

Festivalul a continuat duminică. După o slujbă religioasă oficiată de preoții parohi ai comunei pe scenă au urcat membrii Ansamblului Hora Dângeană. Recent înființat membrii ansamblul coordonați de Ionel Petrișoru au reușit să câștige mai multe competiții de profil. Alături de dansatori au urcat pe scenă și tinerii soliști vocali ai comunei Denisa Măntăluță și Maria Denisa Băitănciuc.

Programul a continuat cu Orchestra „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, manager Dan Doboș. Pe scenă vor urca mari soliști vocali, interpreți de muzică populară: Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu și Loredana Călin dar și soliști instrumentiști: Oleg Sacaliuc, Alexandru Todirel, Mitică Ștefan, Ionuț Scripcariu și Alexandru Hrițcu.

A urcat apoi pe scenă trompetistul Mirel Manea urmat de membrii Fanfarei Valea Sucevei din Frătăuții Noi, ansamblul „Floarea Soarelui” Săveni, Carmen Cornaci, Valentina Tipa Lulciuc, Ionela Prâsniac și Anda Scutelnicu.

Au răspuns invitației primarului Claudiu Ilaș de a participa la Hora Dângeană și reprezentanții județului Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Paula Berențan, subprefectul județului, senatorul Lucian Trufin, Relu Tîrzioru primarul orașului Săveni, primarul comunei Gorbănești Ionuț Melinte, primarul comunei Vlăsinești Andrei Bouariu.

Desi vremea nu a fost una prielnică locuitorii comunei au participat la spectacolul pregătit de autoritățile locale. Festivalul de cântece și dansuri populare „Hora Dângeană” și Ziua Recoltei a avut loc pe stadionul din satul Iacobeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata