VIDEO Cupluri de aur premiate, muzică și petrecere cu artiști renumiți la Ziua comunei Santa Mare

0 1.465

Petrecere în zi de sărbătoare de Sf. Maria Mică în comuna Santa Mare. Cu mic cu mare în zi de hram cei din Santa Mare s-au bucurat de muzică, voie bună și distracție la a XV- a ediție a Zilei Comunei.

Primarul Cristian Anton alături de aleșii locali au pregătit un program diversificat pentru toate vârstele.  La zi de sărbătoare au fost felicitați și cei care în acest an împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Premierea a fost precedată de o slujbă oficiată de toți cei patru preoți parohi ai comunei. 11 cupluri au fost premiate pentru longevitatea vieții în doi, pentru cei 50 de ani de când împart bucuriile și tristețile.

„Dragii mei meritați cu prisosință acest eveniment. Au trecut doi ani grei peste noi, peste dumneavoastră pentru familiile dumneavoastră, ani în care a trebuit să stăm izolați, să stăm separat, uneori să ne ferim unii de alții pentru a ne păstra sănătatea. Iată-ne azi, în zi binecuvântată de Dumnezeu, zi care pentru noi are dublă semnificație, este hramul satului și este Ziua Comunei, să putem din nou să fim aproape…Este Ziua Comunei, a oamenilor gospodari care o formează, cei care trudesc pe aceste meleaguri ca a noastră comună să arate așa cum arată”, a spus Cristian Anton, primarul comunei Santa Mare.

În acest an oficialii locali au pregătit un program special în care au promovat și  tinere talente locale dar nu au putut lipsi și momentele artistice oferite de artiști consacrați din România și Republica Moldova.

Pe scenă au urcat artiștii localității Alin Asavetei, Emanuela Halaghie, Sergiu Amorăriție și Tania Romaniuc. Programul a continuat cu botoșănencele Ana-Maria Puşcaşu și Carmen Cornaci. A urcat apoi pe scenă Grigore Gherman care a ajuns pentru prima dată la Santa Mare. Din program nu au lipsit melodiile „Lelea cea nemăritată”, „De la Cernăuți la vale”, dar și „Grigoraș din Bucovina”. Programul a continuat cu Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” cu soliștii Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Loredana Călin, Alina Huțu și Constantin Petrescu. „Dorul Basarabiei” a fost adus la Santa Mare de Ion Paladi. Finalul spectacolului i-a aparținut lui Mirel Manea și lui Kapushon.

Au răspuns invitației primarului Cristian Anton și au participat la Ziua Comunei și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, parlamentarii Marius Budăi, Alexandra Huțu, Dan Șlincu, Lucian Trufin. Toți cei prezenți au și-au exprimat sprijinul pentru primarul Cristian Anton în ceea ce privește proiectele pentru dezvoltarea localității.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata