VIDEO Contractele pentru două tronsoane a drumului strategic au fost semnate – „Nu aveți nici o zi de pierdut… ” 

0 596

Într-un cadru festiv vineri au fost semnate de către conducerea Consiliului Județean Botoșani contractele pentru doua tronsoane din drumul strategic, bucuria fiind amară în condițiile în care pentru tronsonul doi al aceluiași proiect magistrații trebuie sa își dea verdictul în urma unei contestații.

La ceremonie au participat conducerea CJ Botosani, reprezentanții societăților câștigătoare dar și opt primari din județ a căror comune sunt traversate de drum dar și primarul comunei Șipote din județul Iași. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a subliniat importanta proiectului. „Efortul bugetar pe care îl va face CJ în perioada următoare este extrem de important. Este un proiect major, generos și care va contribui din plin la dezvoltarea părții de sud a județului nostru. Așa cum am mai spus, drumul strategic este principala mea prioritate și a echipei CJ drept dovadă fiind faptul că, din momentul în care am preluat președinția CJ, alături de specialiștii instituției, vicepreședinți, administrator public, am fost implicați cu toții în acest proiect, am făcut tot ce a fost omenește posibil ca să ajungem cât mai repede la acest moment al semnării contractului de lucrări”, a mentionat președintele CJ Botoșani, încheind alocuțiunea prin mesajul transmis constructorilor ca nu au nici o zi de pierdut. 

Modernizarea lotului 1 și a lotului 3 din Drumul Strategic.

Pe lotul 1 din Drumul Strategic – în lungime de aproximativ 30 kilometri și format din tronsonul Șipote (jud. Iași) – Rediu – Răuseni – Călărași și tronsonul Dângeni – Mihălășeni lucrările de modernizare vor fi efectuate de asocierea dintre firmele Danlin XXL și Dragos Invest.

Lotul 3, în lungime de aproximativ 26 de kilometri, pe relația Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni, va fi modernizat de asocierea formată din Frasinul și Dimex 2000 Company.

Prin contractele pe care semnate se vor moderniza 56 de kilometri, dintre care aproximativ 18 kilometri de drum care acum sunt din piatră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata