VIDEO Containere noi la Urban Serv pentru colectarea deseurilor reciclabile

0 154

Societatea Urban Serv a achiziţionat un nou tip de container pentru colectarea deşeurilor reciclabile. Modulele sunt pentru colectarea cartonului şi hârtiei.

Cele 12 module vor fi amplasate în platformele de lângă blocuri şi au fost realizate de muncitorii Urban Serv, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul societăţii.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, modificăm această infrastructură pe care am fost nevoiţi să o folosim până acum în municipiul Botoşani pentru cele trei categorii de deşeuri selective. Avem un tip de container care a fost gândit pentru hârtie şi carton, însă acest tip de container nu a funcţionat. De cele mai multe ori capacele erau deschise şi găseam acolo gunoi menajer sau hârtia şi cartonul erau aruncate în celelalte containere şi era foarte greu să facem colectare selectivă”, a spus Cosmin Andrei primarul municipiului.

Edilul speră ca astfel colectarea selectivă să funcţioneze la nivelul municipiului pentru a putea fi atinse ţintele în privinţa deşeurilor colectate selectiv şi nu va mai plăti penalităţi la Agenţia Fondului pentru Mediu. La finalul anului trecut, Primăria Botoşani a plătit penalităţi de aproximativ 600.000 de lei la AFM.

Cetăţenii mi-au comunicat că sunt dispuşi să colecteze selectiv, dar au nevoie de infrastructură. Nu mai vor aceeaşi maşină de la Urban Serv care să amestece deşeurile selective cu deşeurile menajere. S-au separat aceste fluxuri şi funcţionează atât în platformele din condominii, cât şi la case”, a precizat Cosmin Andrei.

Gabriel Tanasă, directorul general al Urban Serv, a declarat că anul trecut societatea a reuşit să ajungă la stabilitate financiară şi s-a decis ca profitul să fie reinvestit în dotări. Realizarea unui modul a presupus un efort financiar de 2.000 de lei, în condiţiile în care preţul pe piaţă pentru un astfel de modul este dublu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata