VIDEO : Conferință START-UP NATION la Botosani. Paula Pîrvănescu, secretar de stat, : „Nu vreau să mai ajungă proiectele pe OLX”

0 285

La Conferinţa Star Up National de miercuri de la Botoşani a fost prezentă şi Paula Pîrvănescu secretar de stat în cadrul  Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Aceasta a vorbit despre noua sesiune Start Up Nation care ar urma să fie deschisă în luna noiembrie.

„În ceea ce privește noutățile acestui program, suntem în consultări. Iar în ceea ce privește procedura de achiziții, nu cred că vor mai fi modificări pentru că modificările propuse anul trecut au ajutat foarte mult și acum nu cred că mai avem ce să modificăm. Sunt susținătoarea punctului de a elimina punctarea creării locurilor de muncă. Pentru că, în momentul în care îţi dorești să-ţi automatizezi o unitate de producție, sau chiar şi un birou în care doar lucrezi, nu poți să crești productivitatea societăţii cu locuri de muncă și tu de fapt să îți iei echipamente performante”, a spus Paula Pîrvănescu. În acelaşi timp secretatul de stat a ţinut să precizeze că doreşte competiție în primul rând pe afacere, pe antreprenor și pe planul de afaceri.

„Am văzut multe situații în urma ediţiei din 2017 când au fost antreprenori care nici măcar nu știau că există un echipament de care iniţial nu aveau nevoie, dar era trecut în planul de afaceri. Şi aici aş dori să schimbăm, adică orice antreprenor care vine și depune un plan de afaceri și urmează să semneze acordul de finanțare cu agenţiile noastre, vreau în primul rând să își asume acel plan de afaceri și să ducă afacerea mai departe.  , chiar dacă până la urmă asta e viaţa şi acesta e mediul de afaceri, şi atât timp cât îţi dai seama că nu poţi să duci afacerea mai departe, mai bine o dai unei alte persoane să meargă cu ea mai departe şi să ducă proiectul, pentru că banii sunt deja luaţi, contractul este deja semnat. Şi spiritul acesta de antreprenor se poate vedea şi din chestiunea aceasta. Nu o încurajez, dar decât să ajungă antreprenorul care a semnat acordul de finanţare să blocheze şi societatea şi banii de la bugetul de stat, mai bine să-şi îndrepte gestiunile către o altă persoană şi să ducă proiectul mai departe”, a spus Paula Pîrvănescu.

VIDEO PAULA PÎRVANESCU

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata