VIDEO : Botosanenii de pe strada Iuliu Maniu au primit bani in buget pentru reabilitarea strazii : „Clantani intre dinti pietre, praf”

0 440

Câteva persoane ce locuiesc pe strada Iulia Maniu din municipiul Botoşani au venit la şedinţa de Consiliul Local de miercuri pentru a fi siguri că aleşii locali alocă în bugetul din acest an bani pentru reabilitarea acestei străzi.

În amendamentul la buget făcut la începutul şedinţei de viceprimarul Cosmin Andrei a fost cuprinsă şi suma de 1 milion la studiile pentru reabilitare și modernizare, documentație tehnică și execuție strada Iuliu Maniu Iuliu Maniu, în final fiind lăsaţi 50.000 de lei.

„Strada Iuliu Maniu este o investiție pe care am propus-o anul trecut, dacă s-ar fi început studiul de fezabilitate, anul acesta s-ar fi început investiția. Nu ați început strada și ați mutat banii pe strada Crinilor, nu ați avut acceptul Consiliului Local, mai mult, licitația a fost anulată, a explicat Cosmin Andrei

„Este o stradă unde nu se poate respira. De 60 de ani, sunt copii care locuiesc pe acea stradă, nu este asfaltată, este drum de țară. Când trece o mașină nu vreți să știți cum este și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră în parte. Nu se poate aerisi casa. Vă rog să stați și dumneavoastră cu ferestrele închise să vedeți cum este. Vă invit, dacă aveți copii, să-i plimbați cu căruciorul pe strada noastră. Să vedeți ce înseamnă, să clănțăni între dinți pietre, praf. O să vă rog să luați în considerare faptul că avem copii mici pe care nu-i putem scoate la plimbare pentru că străzile sunt pline de gropi. Vă invit iarna când se topește zăpada să vedeți ce înseamnă să circuli pe acea stradă. Sunt persoane care circulă în scaun cu rotile și nu au pe unde merge. Nu sunt străzi, nu sunt trotuare”, a mai spus Oana Ciobanu, una dintre persoanele venite la şedinţă.

VIDEO

În pauza care a urmat până la reluarea şedinţei de CL aceştia au discutat şi cu Mirela Gheorghiţă, , directorul economic al Primăriei, pe care au încercat să o convingă de aprobarea banilor în buget pentru reabilitarea străzii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata