VIDEO : Azi a fost ultima zi pentru depunerea ofertelor pentru achiziția de autobuze în locul tramvaielor la Botoșani

0 374

Azi a fost ultima zi pentru depunerea ofertelor pentru achiziția de autobuze în locul tramvaielor la Botoșani.

Lămuriri pe tema achiziţiei autobuzelor în locul tramvaielor pe perioada implemăntării proiectelor cu privire la schimbarea căii de rulare şi a achiziţiei de tramvaie noi au fost solicitate azi de consilierul local Gabriel Tănasă. Domnule primar au trecut deja două luni de când dumneavoatră ne-ați anunțat că imediat după ce semnați contractul la Piatra Neamț cu Ministerul vom scăpa de tramvaie. De ce nu avem autobuze noi? De ce mai avem tramvaie în trafic?”, a fost interpelarea consilierului social democrat.

Primarul Cătălin Flutur i-a răspuns şi a anunțat că astăzi are loc licitația pentru achiziția de 9 autobuze noi care vor înlocui tramvaiele.

„E adevărat că nu se face nimic peste noapte. Îmi pare rău, sunteți mult mai tânăr și nu înțelegeți cum se întâmplă lucrul acesta. Pe data de 31 ianuarie este licitația. Deci, chiar repede și îi felicit pe cei de la Eltrans că s-au mobilizat și în foarte, foarte scurt timp au organizat licitația pentru achiziția de autobuze. Nimic nu se face a doua zi, dar chiar vreau să-i felicit pe cei de la Eltrans şi pentru mine a fost o surpriză”, a spus Cătălin Flutur.

Directorul societăţii Eltrans, Victor Ivănescu, susţine că luni se va anunţa numărul şi numele celor ce au depus oferte. „Până azi la ora 15.00 s-au putut  depune oferte. Au fost şase ofertanţi care s-au interesat şi au cerut lămuriri şi luni vom şti cine sunt operatorii care au depus ofertele”, a  precizat Victor Ivănescu.

Eltrans va achiziţiona în leasing operaţional, în chirie, nouă autobuze care vor circula pe aceleaşi rute ca tramvaiele. Municipalitatea va implementa proiectul „Transport urban durabil prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea transportului public local de călători cu tramvaiul – reabilitare cale de rulare”. Valoarea proiectului este de 20,408 milioane de euro, din care 20 de milioane de euro, valoare eligibilă.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata