VIDEO – Autoritățile caută soluții pentru suplimentarea paturilor COVID în județ 

0 108

Din cauza contextului epidemiologic actual, a menținerii creșterii numărului de cazuri Covid în județul Botoșani cât și a creșterii numărului de internări, conducerea Direcției de Sănătate Publică Botoșani împreună cu managerii spitalelor caută soluții pentru suplimentarea paturilor pentru pacienții Covid în unitățile medicale.

Astfel, în cadrul unei întâlniri care a avut loc pe 1.04.2021, la Instituția Prefectului, în prezența prefectului Dan Nechifor, au expus problemele cu care se confruntă managerul Spitalului de Urgență Mavromati – ec. Doina Caba, directorul medical – doctorul Radu Laurian, coordonatorul UPU – doctor Ramona Guraliuc, coordonatorul campaniei anti-Covid pe județ – doctorul Iulian Preda, împreună cu managerul Spitalului de Pneumoftiziologie – Costel Lupașcu, managerul Spitalului Municipal Dorohoi – doctor Varelian Andrieș și managerul Spitalului de Recuperare Sf. Gheorghe – Gabriela Varzari.

În perioada imediat următoare, DSP Botoșani va evalua fiecare unitate spitalicească în vederea stabilirii exacte a numărului de paturi necesare pentru tratarea pacienților Covid, în funcție de specificul fiecare spital sau secție exterioară. Rezultatele vor fi comunicate unităților spitalicești pentru suplimentarea efectivă a paturilor dedicate Covid. Analiza va ține cont de infrastructura, circuite și dotări necesare dar și de tratarea, în continuare, a pacienților non-Covid, luându-se în considerare nevoile tuturor cetățenilor din județ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata