Viceprimarul Cosmin Andrei : „Se pregateste un tun la Primaria municipiului Botosani”

0 930

Posibilitatea organizării unei licitaţii pentru contractul de salubrizare a stârnit şi reacţii de partea viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta susţine că prin organizarea unei licitaţii Urban Serv, societatea a Consiliului Local, nu va reuşi să se impună în faţa unor operatori privaţi.
„Se ridică câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte delegarea gestiunii pe serviciile de salubrizare care pornesc de la desemnarea comisiei care negociază întocmirea acestor documente unde eu personal nu am fost desemnat deşi în toate celelalte comisii de până acum care au avut legătură cu direcţia de edilitare am fost desemnat ori ca simplu membru ori ca preşedinte. Este o situaţie inedită în care nu am fost propus să iau parte la aceste discuţii şi de aici semne de întrebare poate discuţiile trebuie să conducă la organizaţia unei licitaţii în condiţiile în care noi avem o societate de tradiţie care face la nivelul municipiului Botoşani salubrizare, care poate primi, din punctul meu de vedere, atribuirea directă a gestiunii, lucru care s-a întâmplat şi în ţară”., a declarat Cosmin Andrei.
În acest sens viceprimarul a venit cu exemplele din oraşele Râmnicu Sărat şi Hunedoara cu speţe similare în care societăţile Consiliului Local au primit salubrizarea conform legislaţiei în vigoare în anul 2018.
„Este firesc să nu se organizeze o licitaţie care poate conduce la ideea că se pregăteşte un tun la Primăria municipiului Botoşani pentru că este vorba despre foarte mulţi bani. În condiţiile în care tot profitul a fost vărsat, societatea este integrală a botoşănenilor, CL fiind doar reprezentat pentru această societate comercială, este firesc să-i atribuim delegarea gestiunii pentru măturat străzile, pentru deszăpezit, pentru colectarea gunoiului din coşurile stradale şi să nu aducem un privat cu care putem avea o relaţie deficitară şi acest lucru demonstrează toate situaţiile în care s-au delegat prin licitaţie şi vă pot enumera ridicarea maşinilor din municipiul Botoşani, care s-a făcut cu un privat şi unde au fost deficienţe unde a nu fost control asupra integral asupra activităţii lucru care înţeleg că se doreşte şi la nivelul salubrizării şi nu văd decât interese financiare şi vreau să atrag atenţia asupra acestui lucru. Chiar dacă CL este suveran pe decizie dacă documentaţia vine în altă formă cu siguranţă sunt lucruri care trebuie analizate şi de alte instituţii ale statului român”, a completat Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata