parlamentare sus
achitei top

Vicepresedintele Patronatul National Roman: „Luati masuri economice, nu prelungiti starea de urgență”

0 334

Luati masuri economice , nu prelungiti starea de urgenta .Pandemia economica va fi mai grava decat Coronavirusul!

psd parl jos

Pe cand tari ca Austria , Germania , Spania au luat deja masuri de relansare economica , in Romania se doreste prelungirea starii de urgente , fara sa avem decizii economice si sociale care sa vina in sprijinul angajatilor si firmelor.

 

📌Daca mai ceri inca o data starea de urgenta , in conditiile in care economia va fi pusa pe butuci , trebuie sa vii si sa prezinti detaliat ce ai de gand sa faci in aceasta perioada , inclusiv pentru oamenii ramasi pe drumuri , inclusiv pentru firmele romanesti.

 

📌Este inacceptabil , din punctul meu de vedere , doar sa ceri : “Stati in casa!” – si in timp ce oamenii STAU in casa , se INCHIDE TOTUL .Iar cand se va termina , vom deveni din Producatorii ce au mai ramas in tara aceasta , Consumatorii Europei.

 

📌EU as propune sa NU se prelungeasca , sa vedem viata de acum incolo. Romanul e descurcaret si tot timpul a fost asa.Suntem un popor greu incercat de-a lungul timpului , popor care a trebuie sa fie la mana strainului pentru o `bucata de paine` , iar acum tarile eurpene se concentreaza catre reconstructia economica si sociala.

 

📌E atat de greu sa iti asumi cu responsabilitate , o decizie ? Eu spun ca e simplu. Trebuie DOAR sa ai curaj. A OFERI SIGURANTA unui popor ca TOTUL VA FI BINE , asta trebuie sa faca un GUVERN responsabil .

 

📌Deschideti unitatile de infrumusetare si adaugati ca si Ordonanta urmatoarele- `Deschiderea unitatilor de infrumusetare se va realiza daca se face dovada realizarii unui circuit sigur al clientului in salon , prin delimitarea exacta si clara a accesului in salon cat si la locul desfasurarii serviciului pentru care a optat. Prin circuit intelegandu-se traseul in pasi parcurs in salon`.

 

📌Deschideti restaurantele.Micsorati numarul de locuri cu 30% pentru a pastra distanta suficienta intre mese , dar lasati oamenii sa iasa , sa consume si sa reporneasca economia.Personalul echipat corespunzator , conditii speciale pentru definfectia spatiului si lucrurile pot intra incet in normal.

 

📌Deschideti parcurile pentru ca oamenii sa se poata plimba respectand distanta sociala impusa. Puteti crea culoare/trasee speciale prin separarea parcurilor pentru batrani si cele pentru copii.

 

📌Lasati medicii stomatologi sa profeseze.Macar unele cabinete private sa poata asigura urgentele , urmand toate etapele si indicatiile in vederea evitarii raspandirii virusului COVID-19 , pentru a nu supraaglomera Unitatea de Primiri Urgente , care in prezent este vitala pentru pacientii suspecti si confirmati cu acest virus.

 

Lasati sportivii sa mearga la antrenamente , economia trebuie sa functioneze in conditii de maxima atentie, iar sportul poate functiona fara spectatori.Echipele au nevoie de activitate ca sa faca rost de venituri.

 

📌Daca se prelungeste starea de URGENTA , in continuare botosanenii vor pleca inapoi in Europa pentru a munci. De ce sa stea inchis in casa? Atata timp cat Europa ofera locuri de munca.

 

📌Si ma intreb: Oare Inchisul in Casa are vreo legatura cu urmatoarea afirmatie: Ori stai INCHIS in CASA , ori mergi in Europa sa MUNCESTI?

 

📌Lasati frica , iesiti in strada si dati ochii cu acest virus. Nu veti pati NIMIC.

 

📌Inactivitatea “ne omoara” incet si sigur…sufletele , mintile si economia. #ImpreunaSuntemMaiPuternici #LuatiMasuriEconomice #RelansatiEconomia

 

13.04.2020 Catalin Silegeanu

Vicepresedinte Patronatul National Roman

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata