parlamentare sus
achitei top

VEZI ce reguli se impun când se deschid terasele, restaurantele și saloanele de nunți

0 527

Antena 3 a obţinut în exclusivitate un draft al Ordinului ANSVSA privind redeschiderea resturantelor şi teraselor. Potrivit documentului, unităţile de alimentaţie publică ar urma să se redeschidă din 15 iunie, iar nunţile şi alte evenimente vor fi permise după 1 iulie. Este vorba despre un Ordin realizat de specialiştii de la Ministerul Economiei şi de cei de la Ministerul Sănătăţii. Există trei etape diferite pe care le-au găsit autorităţile. În prima etapă, care începe în 1 iunie 2020, vor fi deschise, în primă fază, terasele resturantelor şi ale cafenelor. Trebuie să fie o distanţă de cel puţin 1,5 m între spătarele scaunelor aflate la mese. La o masă vor putea să stea patru sau cel mult şase persoane.

Există însă şi o excepţie: să fie oameni care se cunosc între ei, din acelaşi cerc de prieteni sau membri ai aceleaiași familii, cu condiţia să fie făcută o rezervare în prealabil pentru ca managerul restaurantului să aibă o evidență clară a persoanelor care au fost acolo, astfel încât în situaţia în care apare un focar de coronavirus, să fie stabiliţi repede acei contacti direcţi şi să se poată face cât mai repede testele.

În cea de-a doua etapă, din în 15 iunie 2020, oamenii vor putea intra în restaurante.

Obligațiile restaurantelor:

-se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se va evita pe cât posibil interacțiunea fizică între clienți

-se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți

-distanța între spătarele scaunelor de la mesele învecinate trebuie să fie minim 1,5 m, în mod normal mesele fiind de maximum 4 sau 6 persoane,

– excepție de la această regulă fac mesele la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți, însă nu mai mult de 10 persoane la masă, cu 1 m între locuri și obligatoriu cu rezervare prealavilă

– se recomandă ocuparea locurilor să se facă cu rezervare anterioară în restaurantele cu servire la masă

– în restaurantele cu servire rapidă operatorii și supraveghetorii vor recomanda clienților să lase câte un scaun liber între persoane

– în cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă

– la servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata