pas top

Veteranii de razboi sarbatoriti la Ibanesti. Primarul Romica Magopet : „Sunteti ostasii de ieri si eroii de astazi” – FOTO – VIDEO –

0 624

Zi cu emoţii marţi la Ibăneşti, unde autorităţile locale i-au sărbătorit pe veteranii de război. Acţiunea a avut loc la Căminul Cultural din localitate şi a reprezentat un  moment cinstire pentru cei care au luptat pentru unitatea Statului Român. Primarul Romică Magopeţ a fost cel care a premiat pe cei nouă veterani de război ai urbei pe care o conduce iar acţiunea a pus faţă în faţă pe copii din Ibăneşti cu cei care reprezintă o filă de istorie.

„Astăzi îi sărbătorim pe veteranii care şi-au câştigat acest titlu având în spate cinste, respect şi devotament, titlu care a fost câştigat prin jertfă şi sacrificiu.  Titlul de veteran înseamnă devotament, ciste, responsabilitate.
Veteranii sunt cei care au înfăptuit idealurile supreme ale romanilor.
Avem un trecut frumos de care să fim mândri care a fost obţinut prin luptă de veterani.
Ei sunt cei care au fost  oştenii de ieri şi eroii de astăzi! Sunteţi de apreciat pentru că aţi avut curaj, iar curaj nu înseamnă să găsim putere să mergem mai departe, ci să mergem mai departe şi când nu avem putere.
Avem obligaţia să învăţăm din aceste lecţii de curaj, de demnitate şi patriotism.
Dumneavoastră sunteţi cei care aţi pus în slujba ţării ceea ce aveţi mai scump: viaţa!
Noi, cei de aici, de la primar până la cel mai mic copil ne închinăm în faţa tuturor şi vă mulţumim!
Dumneavoastră aţi apărat independentă, suveranitatea şi integritatea teritorială a României. Datorită dumneavoastră avem trecut, avem viaţa, avem continuitate, avem o tara şi suntem un popor! Datorită lor vorbim de integritate, datorită lor avem un trecut şi datorită lor suntem noi astăzi aici.
Existenţa acestui popor a fost câştigată prin luptă, de dumneavoastră!
, a spus Romică Magopeţ. VIDEO

Veteranii de război au primit câte o diplomă, un drapel şi un plic cu bani. Vizibil emoţionaţi aceştia au primit cu demnitate distincţiile şi au vizionat spectacolul oferit de elevii unităţii şcolare din Ibăneşti.  VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata