locale psd
locale sus

Vesti bune de la Ministerul Dezvoltarii : Municipiul Botosani mai are o sansa sa depune documentatia pentru proiectele PNDL

0 1.020

Veşti bune de la Ministerul Dezvoltării date de Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a anunţat că a fost prelungit cu încă o lună termenul pentru depunerea documentaţiei aferente contractelor de finanţare a investiţiilor prin PNDL 2. Stănescu a anunţat că noul termen este 30 noiembrie, perioadă suficientă pentru ca toţi primarii care vor beneficia de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Local 2 să-şi poată lua toate avizele necesare.
„Am luat decizia să prelungim termenul cu încă o lună, până pe 30 noiembrie. A fost o propunere a Uniunii Consiliilor judeţene cu care am fost de acord. Eu, plecând din administraţia publică locală, ştiu exact ce se întâmplă. Cred că vom găsi soluţii ca toată lumea să-şi depună toată documentaţia în cazul tuturor contractelor aprobate. Vom găsi soluţii ca toată lumea să aibă timpul necesar să aducă toate documentele”, a afirmat Stănescu.
Pe de altă parte, el a ţinut să sublinieze că şi termenul iniţial era unul suficient.
„Ştiu cum se desfăşoară lucrurile, ştiu că sunt chestiuni obiective, dar mai sunt şi chestiuni subiective. Oamenii care sunt mai lenţi trebuie înţeleşi şi ei. Nu va fi un impediment pentru că pixul este la mine în mână şi nu va fi nicio problemă în ceea ce priveşte termenul”, a afirmat Paul Stănescu.
Primul termen până la care primarii beneficiari de proiecte cu finanţare prin PNDL 2 ar fi trebuit să depună dosarele complete, la Ministerul Dezvoltării, ar fi expirat marţi dacă nu s-ar fi prelungit.
Până marţi, termenul până la care trebuiau depuse proiectele, municipalitatea botoşăneană a depus doar şapte proiecte din cele 24 care au fost aprobate, pierzând altfel suma de 6 milioane de lei. „Ne plângem că nu avem bani, suntem amărâţi, suntem în capătul ţării, trebuie să mărim taxele şi impozitele, ne spune Ministerul Dezvoltării că ne dă nişte bani, trebuie să dăm 24 de documentaţii”, declara cu doar câteva zile de termenul limită iniţial de depunere a documentaţiei viceprimarul Cosmin Andrei.
„Termenul stabilit de minister pentru depunerea documentațiilor a fost 30 noiembrie. Bun, am început și am făcut tot ce înseamnă partea de achiziție pentru proiectare, luând în calcul data de 30 noiembrie. Ulterior, în cursul lunii septembrie, am primit o adresă în care ni se spune că termenul s-a modificat, nu mai este 30 noiembrie, ci finalul lunii octombrie. Termenele primite de la proiectanți se încadrau în primul termen acordat de guvern. Am vorbit între timp cu ei, că s-a schimbat un termen. Eu înţeleg ce se întâmplă acolo.”, a fost replica primarul Cătălin Flutur.
Proiecte la care s-a depus documentaţia de Primăria Botoşani
– reabilitare şi modernizare strada Drumul Tătarilor (95.306 lei)
– lucrări modernizare pentru autorizare la incendiu Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe Botoşani” (2.588 lei)
– lucrări modernizare pentru pentru autorizarea la incendiu Grădiniţa Şcolii „Sfântul Nicolae” (3.453 lei)
– relocare Grădiniţa „Voinicelul” (- 6.419 lei)
– dotare laboratoare de fizică Colegiul „Eminescu” Botoşani (5000 lei)
– execuţie utilităţi pentru sala de atletism Liceul cu Program Sportiv (5.984 lei)
– lucrări modernizare pentru autorizare la incendiu Grădiniţa 22 (21.110 lei)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata