Verginel Gireadă renunță la funcția de prim-vicepresedinte a PNL Botoșani: „Ca să învețe cine semnează actele pe acolo…”

0 468

In urma schimbărilor de la vârful organizației județene a PNL Botoșani, cu venirea lui Valeriu Iftime, primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada, a luat o decizie surprinzătoare, renunțând la funcția de prim-vicepresedinte. Redăm mesajul postat pe Facebook de Gireadă mai jos, în care și-a motivat decizia:

 

Pentru început fac mențiunea că sunt de acord cu venirea tuturor celor care doresc să se înscrie în Partidul Național Liberal, dar cu respectarea Statutului și al Regulamentului Partidului.

Având în vedere situația prezentată în ultimele zile în spațiul public precum că Partidul Național Liberal Botoșani trebuie să fie refăcut, în sensul că trebuie aduși oameni noi care ar fi capabili, dar care, în realitate ei nu știu nimic despre politică, administrație publică și nevoile comunităților, și nu au un plan concret de pus in aplicare, ci doar speră că vor schimba ceva și că pentru asta ar fi bine sa obțină un post de parlamentar CA SĂ ÎNVEȚE CINE SEMNEAZĂ ACTELE PE ACOLO, țin să fac câteva precizări:

 

1. Atât la nivel național cât și în județul Botoșani, Partidul Național Liberal a muncit, însă nu s-au promovat suficient inițiativele pe care guvernul si parlamentarii liberali le-au inițiat și adoptat, proiectele de investiții pe infrastructura mare (construire autostradă, modernizare Drumuri Naționale și Europene), creșterea salariilor și a pensiilor precum și toate proiectele de investiții depuse de către primarii liberali ai comunităților din județul Botoșani, pentru care parlamentarii liberali din județul nostru au pus umărul pentru a fi implementate.

 

2. Politica este, in opinia mea și sper eu și în opinia colegilor, membri ai oricăror partide, despre voturi, despre alegeri! Adică orice om politic ales, votat, reprezintă dorința cetățenilor de a le fi reprezentate interesele și nevoile de către cel ales! Odată votat, porți cu mândrie susținerea tuturor celor care au încredere în tine și, în același timp, pe umerii tăi stau toate nevoile lor pe care tu, cel ales ai obligația morală și legală să le rezolvi!

Când ești ales pentru a doua oară, nu mai vorbim doar despre încrederea pe care oamenii ți-o acordă, ci și de mulțumirea lor că într-adevăr nu i-ai dezamăgit și ai muncit în interesul lor!

Eu, personal sunt în această situație, în situația în care, ca om politic am fost ales încă din anul 2004 pentru funcția de primar, în anul 2012 am fost ales pentru un mandat de 4 ani de deputat și până în prezent sunt un om care dezvoltă în mod constant comuna Mihai Eminescu.Așadar, pentru o democrație corectă este necesar ca oamenii să fie în continuare cei care aleg cine să le reprezinte interesele.

În final, vă anunț că mă retrag din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Partidului Național Liberal Botoșani și las loc unei echipe care sper să reușească să-și ducă la îndeplinire proiectele.

Succes tuturor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata