1 martie andrei

Vaccinarea cadrelor didactice rămâne prioritară doar pe hârtie

0 131

Vaccinarea cadrelor didactice rămâne prioritară doar pe hârtie.
Cursurile au fost reluate în unităţile de învăţământ de două săptămâni, iar numărul cadrelor didactice ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 este foarte mic.
Din datele centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică doar 464 de persoane din educaţie s-au vaccinat până la începutul acestei săptămâni. Asta înseamnă că doar 7,35% dintre cadrele didactice au făcut vaccinul.„În total în învăţământ sunt 6.308 cadre didactice din care s-au înscris în platfomă 3.563, s-au programat 1.601 atunci când s-au putut înscrie în platformă. Situaţia la zi arată înscrişi în platformă pe 11 februarie sunt 4.237 de persoane, au reuşit să facă programare 2.293 şi s-au vaccinat până luni, 15 februarie, 464 de persoane”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei.
Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, susține că unele cadre didactice au reușit să se vaccineze, până la 8 februarie, în alte orașe. Majoritatea sunt însă programați pentru administrarea vaccinului în luna martie. „Profesorii au fost introduși în etapa a doua de vaccinare ca ultimă categorie din cadrul acestei etape a doua. Nu a existat o organizare a acestei acțiuni de vaccinare. În ziua în care s-a deschis campania de vaccinare, în scoli nu era transmisă nici o procedura privind modul în care sa fie programați profesorii la vaccinare. Cei care s-au descurcat singuri au reușit să se programeze la vaccinare o parte a profesorilor intr-un timp cât de cât rezonabil. Când au transmis oficialii precizări in scoli privind modul de înscriere în platforma de vaccinare deja nu mai erau locuri decât în martie. O parte a colegilor s-au vaccinat la Siret, Hârlău sau alte orașe unde au găsit loc liber pentru vaccinare”, a declarat Liviu Axinte.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324 şi numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Ministerul Educaţiei precizează că a comunicat către CNCAV: necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi judeţe, lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învăţământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal), precum şi lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali).

De asemenea, Ministerul Educaţiei a mai transmis şi lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învăţământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata