Va fi disponibilă lista de așteptare pe platforma de vaccinare

0 210

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că lista de aşteptare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare din data de 15 martie.

Astfel, fiecare persoană doritoare să se vaccineze se poate înscrie pe această listă.Medicul a menționat că operaționalizarea listei de așteptare a întârziat, deoarece era necesar ca toate cele 750 de centre să fie activate. În plus, persoanele care au boli cronice se pot programa individual pentru vaccinare, fără a mai apela la medicul de familie sau la medicul curant.

 

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre.

Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Ori, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă.”  a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul precizează că ocuparea unui loc în patformă se va realiza doar de pe această listă, iar oamenii nu vor mai putea să se programeze direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata