Urban Serv încasează factură de un milion de lei pentru luna ianuarie de la Primărie

0 696

Urban Serv va incasa pentru prima lună a anului o factură de aproximativ un milion de lei de la primărie pentru activitatea de deszăpezire – salubrizare. Pentru salubrizare (întreţinere străzi, trotuare, spaţii verzi) primăria a plătit în luna ianuarie o factură de 288.000 de lei. „Pentru deszăpezire am plătit 500.000 de lei, la care se adaugă 326.000 de lei, cheltuieli cu materialul antiderapant. S-au folosit 900 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu şi 24 de material antiderapant în amestec (nisip cu sare)”, a declarat Cosmin Andrei  viceprimarul municipiului.

Situaţiile de lucrări şi cantităţile de materiale folosite de Urban Serv sunt confirmate zilnic de către funcţionarii Direcţiei Ediliare din cadrul Primăriei Botoşani.

„Muncitorii şi utilajele Urban Serv au intervenit în oraş, dar ca în orice activitate este loc de mai bine. Trebuie făcută o dotare tehnică mai bună, ca să fie rezultate mai bune. Înlocuim munca manuală cu cea mecanizată, că acesta este dezideratul, dar trebuie făcută şi în acord cu situaţia de pe străzi”, a precizat viceprimarul municipiului. În același timp acesta susține că întreţinerea străzilor este îngreunată de maşinile parcate lângă trotuare. „Astăzi (N. R. luni) pe strada Primăverii se mătura manual pentru că sunt maşini parcate. Acţiunea mecanizată se poate face doar pe mijlocul străzii, la fel şi pe Pacea, unde sunt maşini parcate, iar numărul lor a crescut atât de mult, încât nu le putem lua să le ducem în altă zonă”, a spus Cosmin Andrei. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata