parlamentare sus
achitei top

UPDATE Pericol de inundații la Oroftiana. Avertizare hidrologică Cod portocaliu pe râul Prut

0 693

Potrivit informațiilor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, râul Prut, la intrarea în țară, a depășit cota de inundație cu 5 cm. Astfel, la ora 21.00, la Oroftiana, raul Prut măsură 475 cm.
Tendinţa este de creştere. La aceasta cotă, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate.
Încă din cursul zilei de duminica, populaţia a fost avertizată să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului. Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi economice în Lunca Prutului (balastiere şi stâni) au fost anunţate sa evacueze zona. Două echipaje ale ISU Botoşani sunt în teren şi monitorizează situaţia.

La ora 22.00, raul Prut măsură 500 cm. În creștere cu 30 cm fata de ora 21.00.

UPDATE 

COD PORTOCALIU

 

Ca urmare a propagӑrii viiturilor formate în bazinul superior al Prutului, amonte de intrarea în ţarӑ, se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râul Prut – sector amonte Acumularea Stânca Costeşti, județul Botoșani.

 

Pe baza informaţiilor actuale, se estimează că la staţia hidrometrică Oroftiana pe râul Prut se va înregistra un nivel maxim de 610 – 630 cm (cu 140 – 160 cm peste COTA DE IUNDAŢIE), iar la staţia hidrometrică Rădăuţi Prut pe râul Prut se va înregistra un nivel maxim de 420-430 cm (cu 10 – 20 cm peste COTA DE INUNDAŢIE).

 

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră

UPDATE

La ora 07.00, raul Prut măsură la intrarea in tara (Oroftiana) 590 de cm, cu 120 cm peste cota de inundație. Fata de ora precedenta, a crescut cu 3 cm. Tendința e de creștere. La Rădăuți Prut, cota de atenție a fost depășită cu 41 cm. Tendința este de creștere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata