Angajații Spitalului de la Dorohoi protestează împotriva transformării unității pentru COVID-19!

0 1.265

Marți dimineață angajații Spitalului de la Dorohoi au organizat în curtea unității un protest ad-hoc pentru a critica decizia autorităților de a transforma unitatea pentru pacienții infectați cu coronavirus. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE

„Dorohoi-ul este un oraș mic dar cu oameni sufletiști… Avem un spital hulit de alții dar cu personal sufletist și dornic sa muncească… Avem personal puțin și puține linii de garda… Nu e vina noastră.. De cele mai multe ori ne depășim competentele… Și ni le asumam. Nu, nu ne dam în laturi în lupta cu virusul.. Suntem conștienți ca vom ajunge fiecare din noi sa tratăm astfel de cazuri.
Dar în acest moment, nu putem asigura asistenta medicala pacientului infectat cu acest virus în condiții cel puțin decente… Resursa umana poate fi înlocuită, aparatura necesara poate fi achiziționată, sau nu, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru și nu poate fi modificata peste noapte… Este o pălărie prea mare pentru noi și de data asta nu ne_o putem permite…. Stația de oxigen a Spitalului Dorohoi nu suporta presiunea necesara pentru o funcționare adecvata a ventilatoarelor… Va rugam.. Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați… Schimbați hotărârea luata peste noapte, fără a consulta în prealabil personalul calificat în luarea deciziilor… Dorim un dialog în care sa ne expunem noi, specialiștii direct implicați, punctul de vedere… Exista și alte soluții viabile, dincolo de orgolii.. Încă mai avem timp.. Dar nu mult…” , a postat pe contul de Facebook Simona Moşneguţu, medic ATI la Spitalul Dorohoi.

Sursa foto Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata