Unitățile școlare botoşănene care primesc bani din PNRR pentru reducerea abandonului scolar pot angaja personal în afara organigramei
Unitățile școlare botoşănene care primesc bani din PNRR pentru reducerea abandonului scolar pot angaja personal în afara organigramei.
Ministerul Educației a publicat Ghidul beneficiarului-Schema de granturi Programul National Reducerea Abandonului Scolar (PNRAS), care prevede, printre altele, că școlile pot angaja personal în afara organigramei, plătit cu ora, dacă nu dispun de personal didactic propriu, sau pot externaliza serviciile către terți, prinUnitățile proceduri de achiziție publică.
Documentul oferă informații cu privire la aspecte financiare, juridice, derularea achizițiilor publice și alte elemente necesare pentru implementarea proiectelor. Unitatea de învățământ care are un proiect sub 100.000 euro trebuie să aibă o secțiune dedicată în site-ul web al unității de învățământ sau al autorității locale, sau postări dedicate pe conturile de social-media, sau afișare la avizierul școlii sau al autorității locale, sau broșuri, pliante, potrivit ghidului. Unitatea de învățământ care are un proiect peste 100.000 euro trebuie să îndeplinească următoarele cerințe minime: două comunicate de presă către mass media generalistă și/ sau presa regională/ locală, conform Manualului de Identitate Vizuală al PNRR, alte activități de vizibilitate (secțiune dedicată website unitate școlară, postări cont social media, afișare avizier, broșuri etc.)
Monitorizarea și evaluarea se efectuează intern, de către echipa de proiect, și Extern, de către ISJ și ME (de ex. Beneficiarul va fi monitorizat, prin vizite la fața locului, de către personalul ISJ/OIME sau alte instituții abilitate).
33 unități de învățământ cu risc crescut și mediu de abandon școlar, din județul Botoșani, au primit de la Ministerul Educației 29 milioane de lei pentru a implementa programe de sprijin pentru elevi cu scopul de a reduce absenteismul și de a îmbunătăți situația școlară a acestora.
În anul școlar 2016-2017 din cei 68.796 de elevi înscriși în unitățile școlare botoşănene 547 au abandonat școala. În anul şcolar 2017-2018 din cei 68.064 de elevi de la începutul anului școlar la final 629 au fost declarați că abandon școlar. În anul şcolar 2020-2021 un număr de 304 elevi din cei 62.709 au abandonat cursurile.
Toate cele 33 de unități de învățământ din județul Botoșani care au depus proiecte primesc finanțare.
LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUŞEŞTI
LICEUL TEHNOLOGIC TODIRENI
LICEUL TEORETIC „ANASTASIE BAȘOTĂ” POM RLA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU IOAN CUZA” DOROHOI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „DAN IORDĂCHESCU” HLIPICENI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „DIMITRIE BRANDZĂ” VIIŞOARA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „EPISCOP DOCTOR PARTENIE CIOPRON” PĂLTINIȘ
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „GHEORGHE COMAN” BRĂEŞTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN CERNAT” HAV RNA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN MURARIU” CRISTINEȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI CONSTANTINEANU” DOROBANȚI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „TUDOR VLADIMIRESCU” ALBEŞTI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ADĂŞENI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ALBEŞTI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BĂLUŞENI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BL NDEŞTI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CĂLĂRAŞI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CORDĂRENI
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CRISTEŞTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DOB RCENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DUMENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DURNEȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 LUNCA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 PRĂJENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 RĂDĂUȚI-PRUT
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ROMA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SANTA MARE
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SĂVENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SULIȚA
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ȘTIUBIENI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VĂCULEȘTI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 VLĂDENI-DEAL
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 BOTOȘANI