Unitatea mobilă de terapie intensivă a ajuns la Spitalul Județean Botoșani

0 79

Unitatea mobilă de terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19 în stare gravă a ajuns, marți seară, la Botoșani.La solicitarea prefectului județului,  Dan Nechifor, Departamentul pentru Situații de Urgență a alocat o autospecială cu o capacitate de 12 paturi, dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă (ventilatoare, monitoare etc) în contextul în care la nivelul unităților spitalicești din județul Botoșani nu mai există niciun pat liber pe secțiile de Terapie Intensivă. 

“Unitatea mobilă de terapie intensivă va funcționa în curtea Spitalului Județean de Urgență Mavromati și va fi operaționalizată în cursul zilei de astăzi. Având în vedere creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu Covid a căror stare de sănătate se agravează și necesită îngrijiri în terapie intensivă și ținând cont de faptul că la nivelul județului Botoșani, la momentul actual, sunt ocupate toate paturile pe secțiile de terapie intensivă, această unitate mobilă este ca o gură de oxigen”, a declarat prefectul județului, dl Dan Nechifor.

Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde în țară. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde este cea mai mare nevoie. România are în acest cinci unități mobile de terapie intensivă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata