Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Mavromati se va muta

0 818

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” va fi mutată în altă clădire sau locație a Spitalului urmare a lucrărilor de modernizare ce urmează a avea loc.

Dan Nechifor, prefectul județului, a declarat că urmează să aibă loc o întâlnire între autorități, reprezentanții spitalului și constructor, pentru a stabili modalitățile prin care vor începe lucrările de construcție în această unitate sanitară. „Contractul a fost semnat, urmează demararea lucrărilor și trebuie să creăm circuite, cel puțin în incinta spitalului. UPU se va reloca în altă clădire sau locație a spitalului și atunci vom avea nevoie Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, care va rămâne la Botoșani”, a spus Dan Nechifor. Acesta va cere și avizul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind o posibilă amânare a începerii lucrărilor de modernizare a UPU, având în vedere pandemia de coronavirus. Însă având în vedere că modernizarea este într-un proiect cu fonduri europene trebuie respectate termene fixe pentru a nu se pierde finanțarea. Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020 de peste 6,7 milioane de lei pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe. Contribuția autorității locale este de 135 de mii de lei. Lucrările de construcție montaj au fost adjudecate la licitație de către o asociere condusă de către firma ieșeană Conest, care a realizat și modernizarea la Spitalul Județean din Suceava.

Modernizarea Unității de Primiri Urgențe presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al Unități de Primire Urgențe, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata