Aldet

Un pompier aflat in timpul liber a intervenit la accidentul de la Talpa FOTO

0 808
La accidentul rutier ce a avut loc la Talpa un pompier aflat în timpul liber, plt. Maj. Cătălin Grindiei, a încercat sa stingă incendiul, nu a reusit, si ajutat de alți participanți la trafic a reușit sa scoata victima inconstienta din autoturism.

Victima a accidentului de la Talpa (comuna Gorbanesti) scoasa din mașina cuprinsa de flăcări de un pompier aflat în timpul liber.

„Am coborât sa vad dacă victimele au nevoie de ajutor. Partea din fata a autoturismului era cuprinsa de flăcări. Am folosit trei stingătoare si o sticla cu apa, dar nu am reușit sa sting incendiul. Am observat o femeie in autoturismul cuprins de flăcări. Era inconstienta. Am ajuns cu greu in interior si ajutat de alți participanți la trafic am reușit sa o scot din mașina”, povestește subofiterul.

Soferul unui autotutism Opel Zafira ce circula de la Botoşani spre Ştefăneşti a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens într-un microbuz. Imediat după momentul impactului, autoturismul a luat foc. Cei trei pasageri au reușit sa iasa din masina. In interior, pe bancheta din spate a rămas o femeie inconstienta.
In microbuz erau 9 persoane, iar in autoturism erau 4 persoane.
La sosirea forțelor de intervenție la fata locului, o persoana din autoturism era incarcerata, inconstienta, aceasta a fost descarcerata, i s a aplicat manevre de resuscitare, ulterior fiind transportata la spital. Alte 10 persoane printre care si un copil au fost preluate si transportate la spital. In total sunt 11 victime.
Avand in vedere numărul persoanelor implicate, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat *Planul Roșu de Intervenție*, care presupune suplimentară resurselor medicale la fata locului.
UPDATE

Victimele, au între 12 si 54 ani, au diferite traumatisme, fracturi, zece sunt constiente, una in coma.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier a fost reluat pe un fir alternativ pe DN 29D Botoșani – Ștefănești, în zona localității Silișcani, județul Botoșani, după ce, anterior, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. În urma impactului, două persoane au suferit leziuni grave, iar alte opt persoane au suferit leziuni ușoare, toate fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata