Un elev olimpic din Botoșani a primit de la IPS Teofan distincția „Crucea Moldavă”

0 374

Un elev olimpic din Botoșani a primit de la IPS Teofan distincția „Crucea Moldavă”.

După slujba arhierească de la Mitropolia Moldovei Părintele Mitropolit Teofan a invitat şi a premiat pe scenă mai multe persoane, tineri care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură, dar şi vârstnici cu o vieţuire deoosebită.

Sărbătoarea de anul acesta a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi este dedicată anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

Astăzi, 14 octombrie 2023, în ziua de prăznuire a Ocrotitoarei Moldovei, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, începând cu ora 9.30, pe podiumul amplasat la limita cu Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi. După slujba arhierească, potrivit doxologia.ro, Părintele Mitropolit Teofan a invitat şi a premiat pe scenă mai multe persoane, tineri care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură, dar şi vârstnici cu o vieţuire deoosebită.

Daniel Malanca, 19 ani, din localitatea Mândreşti, comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, locuieşte acum în Bucureşti, fiind student la la Politehnică – Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Provine dintr-o familie încercată de multe greutăţi. Cu toate acestea, experienţa despărţirii părinţilor, faptul că din ceilalţi doi fraţi mai mici unul este bolnav, având un handicap de gradul II, greutăţile materiale şi lipsa susţinerii la studii nu l-au făcut pe Daniel să renunţe. Dimpotrivă! S-a dedicat studiului, iar rezultatele nu au întârziat să apară: încă din clasa a treia a luat locul I pe ţară la matematică, urmând şi alte performanţe: patru premii I pe judeţ la patru materii diferite. Au urmat fazele naţionale cu medalia de argint la fizică, medalia de argint la matematică, iar anul acesta a fost medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului” din India. Nu întotdeauna ceea ce pare că este rău chiar aşa şi este: în 2021, familia a fost forţată să părăsească apartamentul unde locuiau, însă deşi s-au mutat într-un apartament mai mic, acesta fiind lângă Liceul „Mihai Eminescu” a fost un loc potrivit pentru Daniel, întrucât la acest liceu a reuşit performanţele sale.

Sursa foto Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata