parlamentare sus
achitei top

Un dispozitiv radar de informare va fi montat pe Soseaua Iasului

0 481

Şoferii ce intră în municipiul Botoşani dinspre Iaşi vor fi atenţionaţi la viteza cu care circulă. Municipalitatea va monta pe tronsonul de urcare de la sensul giratoriu de la Lebăda spre Botoşani un radar de informare. Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului, a menţionat că acesta va avea rolul doar de informare nefiind unul care va duce la sancţionarea conducătorilor auto.

psd parl jos

„A fost finalizată procedura de achiziţie pentru radarul de informare pentru participanţii la trafic pe care l-am propus la începutul anului. Licitaţia s-a adjudecat la valorea 10.340 de lei pentru acest radar care va fi montat pe Şoseaua Iaşului, pe tronsonul sensul de urcare limitat la km/h. Va fi montat de colegii de la DSPSA şi setat în aşa fel încât să se afişeze cu două culori viteza participanţilor la trafic su limita maximp admisă culoarea verde iar peste limita maximă admisă culoarea roşie. Menţiunea este că acest radar este strict pe informare dar s-a oservat că sunt rezultate foarte bune. Cei care oservă viteza au tendiţa să frâneze, să-şi micşoreze viteza care pe acest trosnon a fost destul de mare, au fost şi o serie de accidente şi vine tocmai ca o măsură de prevenţie. Nu sunt emise sancţiuni pentru că este strict de informare, nu colectează date de nicio formă acest dispozitiv, este autonom”, a declarat Cosmin Andrei.
Acesta a precizat că anul viitor se mai are în vedere achiziţionarea a încă două astfel de aparate radar de informare în zonele unde se produc cel mai des accidente rutiere. În acelaşi timp edilul este de părere că radarul de informare va suplini şi limitatoarele de viteză. „Avem în vedere să mai achiziţionăm astfel de aparate, cel puţin este propunerea mea, pe care am făcut-o la începutul anului şi s-a concretizat azi. Bugetul nu a permis achiziţia a trei astfel de indicatoare, de dispozitive cum am propus, din divrese motive când s-a rectificat ugetul au fost alte nevoi pe achiziţii şi am rămas doar cu acesta. Intenţionez să suplimentez anul viitor cu încă două astfel de indicatoare ce vor fi amplasate la intrările în municipiu. Unul va fi montat probabil la intarea în oraş dispre Suceava la Dedeman şi o altă zonă unde au mai fost alte accidente rutiere. Poate sunt o alternativă bună la limitatoarele de viteză pe care le cer oamenii din ce în ce mai mult”,a precizat viceprimarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata