parlamentare sus
achitei top

Un botosanean propus in comisia CNSAS

0 412

Un botoşănean este printre cei propuşi de grupul parlamentar PSD pentru a fi membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii . Este vorba de Boris Cătălin Precul, care în prezent ocupă postul de consilier al lui Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

psd parl jos

Cei propuşi pentru a fi membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii sunt: Alexandra Toader, propusă de Preşedintele României şi Constantin Buchet propus de primul ministru Viorica Dăncilă

Grupurile parlamentare ale PSD i-au propus pe Valentin Blănariu, Mihai Adrian Cioflâncă, Boris Cătălin Precul, Benedict Cazemir Ionescu, Nicolae Vuvrea.

USR a propus-o pe Ana Germina Nagâţ, UDMR pe Ladislau Antoniu Csendes, ALDE pe Mariu Oprea, iar PMP pe Florian Bichir.

Propunerile pentru componenţa Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii vor fi dezbăture, inţial, în şedinţa Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, urmând ca raportul dat de acestea să fie supus dezbaterii şi aprobării plenului comun. Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat miercuri, la ora 14:00, pentru a vota noua componenţă a CA SRTV şi a Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata