Un botoșănean a plătit pentru o plimbare… 1.000 de lei. Jandarmii nu l-au găsit acasă

0 71

Părăsirea domiciliului declarat în vederea carantinării îl va costa pe un botoșănean nu mai puțin de 1000 de lei, respectiv valoarea amenzii aplicate de jandarmi pentru nerespectarea măsurii instituite de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.
Verificarea la domiciliul bărbatului a scos la iveală lipsa acestuia, fratele său afirmând că a ieșit din casă pentru a se plimba.
În luna mai a.c., jandarmii botoșăneni au verificat la domiciliu aproape 1000 de persoane aflate în carantină sau izolare, ca măsură de limitare a răspândirii infecţiilor cu COVID-19 și reducerii riscului asupra sănătății, nefiind constatate situații similare.
Tot luna trecută, șase persoane au fost identificate în spațiul public și sancționate contravențional pe timpul executării misiunilor de ordine publică, în condițiile în care ar fi trebuit să se afle la domiciliu.
Conform prevederilor legale, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de carantinare sau de izolare la domiciliu constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 5000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata