Un botoșănean a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce incendia țigări de contrabandă

0 683

 

* Poliţiştii de frontieră botoșăneni din cadrul Sectorului Poliţiei Frontieră Românești au descoperit, în curtea și în interiorul unui imobil din localitatea Santa Mare, patru colete cu țigări de contrabandă. 

* La apariția polițiștilor de frontieră, proprietarul imobilului a încercat să incendieze coletele cu țigări.

 

În data de 20 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei Frontieră Românești – I.T.P.F. Iași pe timpul desfășurării unei acțiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în localitatea Santa Mare, la locuința cetățeanului român H.P., în vârstă de 37 de ani, un început de incendiu.

Pentru că exista pericolul extinderii incendiului și în locuință, în care se aflau și trei minori, polițiștii de frontieră au intrat în curte și au lichidat focul care era extins și la ușa imobilului.

Cu această ocazie, lucrătorii noştri au observat că au fost incendiate două colete cu țigări, marca Ashima, de proveniență Duty Free. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în imobil și în curte mai erau 89.180 ţigarete (4.459 pachete), iar o parte dintre ele au fost distruse în urma incendiului.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a găsit cele patru colete cu țigări într-o grădină și le-a depozitat lângă ușa imobilului și în casă, iar la vederea polițiștilor în zonă, s-a speriat și a dat foc țigărilor cu scopul de a scăpa de acestea.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata