Un ales local vrea explicatii pentru acuzele de la Urban Serv : „Lamuriti-ne ce se intampla…o sa ajungeti sa va strangeti de gat”

0 735

Acuzele de la Urban Serv, societate ce este subordonată Consiliului Local, a stârnit reacţii şi din partea unui ales local. Eugen Ţurcanu a cerut explicaţii celor doi consilieri care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor, social-democraţii Ioan Brânzei şi Vasile Chiru.
„Am citit în presa tot felul de acuzaţii, unele mai compromiţătoare ca altele, plângeri la DNA. Avem doi colegi din Consiliul Local în AGA, v-aţi votat, aţi vrut să fiţi în toate societăţile, aţi ţinut cu dinţii, explicaţi-ne ce se întâmplă. Tot războiul intern din PSD de la nivel naţional l-aţi adus la Botoşani. Lămuriţi-ne ce se întâmplă, suntem cei care girează ce se întâmplă acolo, o să ajungeţi să vă strângeţi de gât, la propriu. De ce ascundeţi? Am văzut că aţi muşamalizat tot ce se întâmplă, aţi umflat achiziţiile, aşa spune directorul adjunct pus tot de dumneavoastră acolo”, a spus consilierul liberal.

Consilierul local Vasile Chiru, membru în AGA, susţine că dacă cele reclamate sunt reale cel care se face vinovat să răspundă în faţa organelor competente.

„Ca reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor la Urban Serv am rămas şi eu surprins de cele comunicate în presă, nu am ştiut că sunt sau se pot întâmpla aceste lucruri. Pentru a putea clarifica ar trebui convocata AGA mare şi să se lămurească acele abateri făcute de actualul director. Avem organe de control, este corpul de control al primarului, care pot verifica, iar dacă cele sesizate de directorul adjunct sunt reale consecinţele le va suporta cel vinovat”, a spus Vasile Chiru.

„Nu vreau să comentez, sunt alte discuţii. Am avut un raport pe care l-am discutat şi nu sunt nereguli”, a spus Simion Drelciuc, directorul executiv al Urban Serv, în cadrul unei intervenţii ulterioare.

Directorul adjunct al societăţii Cezar Nicuţă, susţine că sunt nereguli la nivelul societăţii, pentru care răspunzător este Simion Drelciuc. La ultima şedinţă de săptămâna trecută, membrii CA au decis să analizeze raportul pus la dispoziţie de către directorul adjunct, la şedinţa următoare urmând să decidă dacă Simion Drelciuc mai rămâne la conducerea societăţii şi dacă va fi formulată plângere penală pe numele acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata