parlamentare sus
achitei top

Un al treilea botosanean a fost infestat cu virusul West Nile

0 526

Un al treilea botoșănean a fost infestat cu virusul West Nile. La nivelul județului Botoșani au fost înregistrate trei cazuri, unul provenind din municipiul Oradea, acolo s-a infestat persoana respectivă. Al doilea caz a fost la limita cu județul Iași, unde în Iași chiar virusul are o circulație mai intensă. Un al treilea caz este din localitatea Tudor Vladimirescu .

psd parl jos

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentați la cel mai apropiat cabinet medical:

•febră

•durere de cap intensă

•dureri musculare

•vărsături

•erupții cutanate

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuinţelor pentru a împiedica pătrunderea ţînţarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a bălţilor cu apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei şi a gunoiului menajer.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata