Ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu se vor adăuga la învăţământul obligatoriu

0 382

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a anunţat luni seară că la învăţământul obligatoriu se vor adăuga ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu.

„În urmă cu circa două săptămâni, preşedintele a şi promulgat – învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu. Adică ultimii doi ani de grădiniţă înseamnă grupa mijlocie şi grupa mare – intră în învăţământul obligatoriu (…) şi ultimele două clase de liceu – clasa a XI-a şi a XII -a. Pentru fiecare dintre aceste clase introduse în învăţământul obligatoriu mai degrabă statul vine să îşi asume susţinere financiară suplimentară. Pentru că de exemplu manualele pentru ultimele două clase de liceu nefiind în învăţământul obligatoriu nu erau acordate gratuit”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, luni seara, la Realitatea TV.

Ministrul a explicat că ciclul primar se va termina în clasa a V-a, ciclul gimnazial va cuprinde clasele VI-VII-VIII-IX iar la liceu copiii vor face clasele X-XI-XII şi XIII. Ecaterina Andronescu a precizat că legea se va aplica gradual din 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata