Trofeul Festivalului „Satule, mandra gradina” Bucecea, ramane la Botosani

0 1.135

Trofeul Festivalului „Satule, mândră grădină” Bucecea, ediţia XXXIX-a rămâne la Botoşani, la un fost membru al Orchestrei Rapsozii Botoşanilor.
Sâmbătă ediţia din acest an şi-a desemnat câştigării în cadrul Galei Laureaţilor, după ce vineri cei peste 40 de participanţi au evoluat în concurs. Şi în acest an Festivalul Concurs „Satule, mândră grădină” a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Bucecea, Consiliul Judeţean Botoşani şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Juriul din acest an, repectiv Ioan Cobâlă, preşedintele juriului, Teodor Isaru – redactor muzical, Radio România Actualităţi, Marcel Dupu – dirijor, profesor, director al Clubului Copiilor Dorohoi, Vasile Pohoaţă – etnomuzicolog, realizator de emisiuni Radio şi TVR Iaşi şi Agii-Buta Violeta – consilier, Comisia de Cultură a Consiliului Local Bucecea, au avut de jurizat 43 de concurenţi. Aceştia au decis ca Trofeul festivalului să îl primească violonistul Valentin Sănduc. Fost membru al orchestrei Rapsozii Botoșanilor, Valentin Sănduc are probleme de sănătate iar premiul reprezintă și o recompensă pentru cariera acestuia. „Au fost mari emoții, mulțumim foarte mult onoratului juriu. Câștigătorul trofeului este un băiat foarte talentat, a fost la orchestra Rapsozii Botoșanilor. Din toți instrumentiștii pe care i-a avut domnul Cobâlă, lui niciodată nu i-a spus: nu ai cântat bine, n-ai cântat corect. Premiul a fost bine meritat mai ales că este un băiat cu un pic de probleme. Anul viitor va fi un regal. Sperăm să fie un festiva foarte bine organizat și foarte frumos”, a spus Cornelia Ciobanu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Deşi ediţia din acest an nu s-a încheiat, oficialii locali se gândesc la ediţia de anul viitor, când va fi una jubiliară. . „Suntem la finalul Festivalului „Satule, mândră grădină”, un festival cu tradiţie ce se desfăşoară la Bucecea. Dacă în prima zi, pe 1 iunie, a avut loc concursul, azi juriul a desemnat câştigării.  Pentru prima dată festivalul va avea un moment şi în a treia zi când pe scenă va urca Cornelia Ciobanu alături de formaţii din Bucecea.”, a declarat Avătămăniţei Lucian Daniel, viceprimarul oraşului Bucecea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata