1 martie andrei

Trofeul Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” 2020 adus la Botoșani de interpreta Alina Huțu – FOTO

0 166

Alina Huțu, solistă a Orchestrei Populare ,,Rapsozii Botoșanilor’’ , este câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” 2020 – cel mai longeviv festival muzical din România, care se desfășoară neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.
Festivalul a avut loc în perioada 23-24 octombrie 2020, în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, și a ajuns la cea de-a 53-a ediţie. „Da…sunt foarte mândră şi fericită că sunt prima care aduc la Botoşani trofeul Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie „Crizantema de aur”, a scris pe Facebook Alina Huțu.

Ieri Alina Huțu a fost felicitată pentru premiul obținut de Doina Federovici, președintele Consiliului Judeţean. „Județul Botoșani este din nou la înălțime printr-un veritabil ambasador.
Înalte aprecieri distinsă doamnă Alina Huţu Călinescu! Suntem mândri de performanța Dumneavoastră! Marele Premiu al Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” 2020 câștigat de dumneavoastră ridică din nou prestigiul județului nostru. Profesor la catedra de Canto – muzică populară a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Botoşani, dar și solist de muzică populară în cadrul Orchestrei Populare ”Rapsozii Botoșanilor”, Alina Huțu Călinescu a fost apreciată la cea mai înaltă cotă de juriul Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, care i-a acordat Trofeul ediției din acest an.” a spus Doina Federovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata