Fed mare
Cos mare
GIF PRO

Trimis in judecata pentru talharie si tentativa de omor calificat

0 502

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului I.F.C., din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de “tâlhărie calificată” şi „tentativă de omor calificat”.

S-a reţinut că, în ziua de 20.08.2018, în jurul amiezii, inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate C.P. pentru a cumpăra băuturi alcoolice, dar, profitând de faptul că aceasta intrase într-o anexă, a pătruns în locuinţă şi a sustras suma de 80 de lei, după care, fiind surprins de persoana vătămată, a refuzat să iasă şi a lovit-o pe aceasta cu o maşină de tocat carne metalică în zona capului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 24-25 zile de îngrijiri medicale.

 Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata