Trei botoşăneni au fost reținuți după ce au clonat site-urile unor bănci și au sustras aproape 600.000 de lei

0 257

Trei botoşăneni au fost reținuți după ce au clonat site-urile unor bănci și au sustras aproape 600.000 de lei!

Cei trei bărbați au promovat site-urile clonă în mediul nline și au păcălit clienții acestora, obținând, astfel, credențialele de acces în conturile lor de internet banking, după care au transferat banii.

„La data de 12 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în judeţul Botoşani, emise pe numele a trei persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, informează un comunicat al DGPMB.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi accesat conturile de internet banking ale persoanelor vătămate şi ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

 

„În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la audieri, iar în cursul acestei dimineţi faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală”, se arată în comunicatul DGPMB.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata