1 martie andrei

Trei angajați ai ISU Botoșani sunt confirmați cu coronavirus

0 415

Având în vedere faptul că în spațiul public s-a vehiculat confirmarea unor cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus la nivelul ISU Botoșani, vă precizăm următoarele: trei angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au fost confirmați pozitiv la testul cu SARS-CoV-2. Cei trei sunt internați în spital și starea lor, potrivit medicilor, este bună. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare. Contacții celor confirmați au fost izolați la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul cadrelor desemnate din cadrul instituției, in acest sens. Nu este afectată activitatea de la nivelul inspectoratului. Încă de la începutul stării de urgenţă, la nivelul ISU Botoșani au fost luate toate măsurile pentru prevenirea infectării personalului cu noul tip de coronavirus, atât la nivelul subunităților de intervenție, unde au fost înființate patru noi puncte de lucru temporare, cât și la sediul inspectoratului, unde se lucrează în ture, de la 07.00 – 15.00 și 16.00 – 24.00. 

La nivelul tuturor subunităților ISU se realizează periodic acțiuni de decontaminare și sunt luate măsuri pentru dezinfectarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

ISU Botoșani manifestă o precupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata