locale psd
locale sus

Transportatorii ies in strada după scumpirile la carburanti

0 708

Scumpirile la carburanţi operate de companiile petroliere imediat după intrarea în vigoare a supraacizei de 0,16 lei la litru îi scot pe transportatori în stradă. Patronatele din domeniul transporturilor anunţă proteste de amploare.

„Luni vom depune la Primăria Capitalei solicitări de proteste. Vom avea o discuţie pe tema returnării accizei. Este foarte grav pentru că ne dăm peste cap complet. Vom plăti 25 de lei mai mult la un plin, la un autoturism, sau 45 de lei pentru un vehicul de 8+1 locuri”, a declarat la Realitatea TV Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

Potrivit lui Hagiu, scumpirile la pompă se vor reflecta rapid la zona de raft în cazul multor produse sau servicii.

„Domnul Tudose nu este atât de naiv încât să creadă că cineva va înghiţi taxa pe aciza. După momentul 1 ianuarie 2018 ne vom da seama de greşeală”, a mai spus şeful operatorilor din Transporturi.

Oficialul FORT a anunţat că protestele vor începe din data de 1 octombrie în Piaţa Victoriei din Capitală, chiar în faţa Guvernului.

Guvernul a decis săptămânile trecute introducerea în doua trepte a unei supra-accize pe carburanți, iar imediat după prețurile carburanților au început să crească, motivul invocat fiind creșterea prețurilor la țiței, pe fondul uraganului din Texas. Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut cu până la 10 bani pe litru.

Chiar din dimineaţa zilei de vineri, 15 septembrie, când a intrat în vigoare prima treaptă a supraaccizei, staţiile de benzină au anunţat preţuri mai mari cu până la 10 bani pe litru.

„Vom continua să plătim o acciză majorată şi lucrurile vor sta la fel, nu se face nimic în zona de infrastructură. Vom cere oficial autorizaţie de manifestatie în Piaţa Victoriei începând cu 1 octombrie. Ne aflăm în situaţia în care creşterile de preţ au avut loc până şi astă noapte.. Cred că domnul Miihai Tudose trebuie să treacă la acţiune nu mai are ce discuţii să poarte, sa treacă la redevenţă”, a mai spus Hagiu.

Potrivit acestuia, fiecare zi care trece înseamnă pierderi şi la bugeutul de stat şi în buzunarul românilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata