parlamentare sus
achitei top

Transportatorii botoşăneni sunt în grevă generală

0 525

Transportatorii botoşăneni sunt în grevă generală. Microbuzele şi autocarele tuturor firmelor de transport botoşănene nu au circulat azi în judeţ dar şi în ţară, creînd disconfortul călătorilor. Transporatorii sunt în grevă generală după negocierile eşuate cu ministrul Lucian Şova. Acestia sunt nemulţumiţi de noile reguli pe care Guvernul le pregăteste pentru cei care vor să transporte călători. Situaţia este înregistrată în 19 judeţe Mureş, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Giurgiu, Botoşani, Gorj, Galaţi, Vâlcea, Hunedoara, Călăraşi, Neamţ, Braşov, Constanţa, Arad, Timiş, Bistriţa, Călăraşi şi Ialomiţa.

psd parl jos

Ministrul a fost chemat la Comisia de Transporturi chiar de colegul său de partid, deputatul Marius Sorin Bota, care consideră că Lucian Şova a înţeles greşit directiva europeana privind liberalizarea transportului public şi afirmă că parlamentarii nu sunt de acord cu forma actuală a ordinului privind relicenţierea firmelor de transport persoane care operează pe trasee interjudeţene.

Potrivit lui Marius Sorin Bota, ministrul nu a ţinut cont de discuţiile privind politica tranportului în comun care au avut loc în inteiorul PSD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata