Tramvaiele noi la Botoșani rămân un vis. Licitația organizată la nivel național a fost anulată!

0 1.989

Licitația pentru achiziția de tramvaie noi la Botoșani a fost anulată. La nivel național din cele șase licitații dedicate achiziției de tramvaie pentru administrațiile publice din România, Ministerul Dezvoltării a „reușit”, până în prezent, să anuleze trei dintre acestea, celelalte fiind amânate, inclusiv până la finele anului viitor. Ministerul ar avea nevoie de aproape doi ani ca să desemneze un câștigător.

Un alt municipiul la care Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLDA)  s-a angajat să cumpere tramvaie a fost Botoșani. Aici valoarea estimativă a fost de 72 milioane lei pentru achiziția a 9 tramvaie unidirecționale cu o lungime de 18 metri. La licitație au depus oferte producătorul autohton Astra Vagoane Arad și, din nou, turcii de la Durmazlar, însă, fără explicații licitația a fost anulată.

Sute de milioane de euro din fonduri europene ar putea fi pierdute în urma faptului că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLDA) nu a reușit să ducă la bun sfârșit licitațiile de achiziție a zeci de tramvaie dedicate administrațiilor locale. Pentru a scăpa de poluarea din orașe cauzată de transportul urban, Comisia Europeană a lansat obiectul specific de finanțare 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. În cadrul acestuia pirmăriile ar urma să fie ajutate financiar pentru a introduce in circulație tramvaie, mijloc de transport ecologic.

Din zecile de tramvaie ce trebuiau asigurate din fonduri europene, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLDA) nu a reușit însă să achiziționeze niciun tramvai. Private fiind de tramvaiele atât de necesare, primării ale unor mari municipii din țară au organizat propriile lor licitații, cu mai mult noroc.

Articol integral 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata