Trafic rutier pe un pod provizoriu

0 531

Botoşănenii ce doreau să evite aglomeraţia din municipiul Suceava în drumul lor spre Fălticeni şi Neamţ vor  putea folosi din nou varianta de circulaţie Botoşani – Vereşti – Udeşti – Bosanci – Cumpărătura.

Circulația între Ve­rești și Udești prin zona podului peste râul Suceava de la Verești va fi reluată, însă pe un pod provizoriu care va fi amplasat la o distanță de circa 150 de metri în amonte de actualul pod de peste râul Suceava (drumul județean DJ 208B), care a fost închis la începutul acestui an din cauză că nu mai prezenta siguranță în exploatare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent marți, 26 februarie, la Verești, alături de reprezentanții drumurilor județene, de vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, dar și de primarii de la Verești și Udești, pentru a vedea clar, în teren, la fața locului, unde va fi amplasat podul provizoriu. Podul va fi realizat din tuburi cu diametrul de 1400 mm.

„Am stabilit și se lucrează deja pentru amenajarea unui pod, variantă provizorie de tuburi prin albie, în amonte de podul existent, ca mașinile – și traficul greu și traficul ușor – să poată circula pe această variantă, până finalizăm ridicarea grinzilor de la podul de la Verești și reparația propriu-zisă. În prima ședință de Consiliu Județean aprobăm indicatorii tehnico-economici, pentru că s-au mărit salariile minime în domeniul construcțiilor și atunci actualizăm acești indicatori”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că lucrările pentru podul de la Verești vor fi scoase la licitație pentru a doua oară, pentru că la prima nu s-a prezentat niciun ofertant. „Noi am scos o dată la licitație podul, nu a venit nimeni, acum îl scoatem pentru a doua oară, dar vestea pentru cetățenii din zonă este că în câteva zile se va circula prin varianta provizorie, pe podul de tuburi de 1.4 m diametru, prin albia râului Suceava”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

 

sursa : obiectivdesuceava.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata