Tradiții culinare pentru masa de Revelion: Alimentele care aduc NOROC – NU trebuie să lipsească de pe masă!

0 414

Masa de Revelion are şi ea tradiţii speciale. Există obiceiuri potrivit cărora ceea ce faci la final sau la început de an, îți influențează norocul în următoarele 12 luni. Însă doar unul din cinci români recunoaște că este superstițios. Cu toate acestea, alimentele speciale pentru noaptea dintre ani, nu lipsesc de pe mesele românilor.

Despre struguri se spune că atrag bogăția. Potrivit tradiției, 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.

Deasemenea, trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion, ca să „aluneci” mai ușor printre momentele grele din noul an.

Fructele cu forma rotundă, ca merele și citricele, simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța și trebuie să se regăsească în casele oamenilor la trecerea dintre ani.

Carnea de porc nu lipsește niciodată de pe masă la sărbătorile de iarnă. Se spune că porcul este aducător de noroc, bogăție și prosperitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata