Tezele ar putea fi eliminate din programa anului şcolar 2020-2021

0 123

Se anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte programa anului şcolar 2020-2021. Tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele şcolare s-ar putea desfăşura online, anunţă ministrul Educaţiei Monica Anisie. Acesta declarat în cadrul unei emisiuni TV, că în perioada următoare se vor lua mai multe măsuri în funcţie de situaţia epidemiologică.

Având în vedere că în ultimele zile, numărul de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut, iar şcolile intră rând pe rând în scenariul roşu, este foarte posibil ca tezele să fie eliminate în acest an. Masura a mai fost aplicată şi în primul val de pandemie din primăvară când nu a existat posibilitatea de susţinere a examenelor. În ceea ce priveşte olimpiadele, rămâne de văzut modul în care acestea ar putea fi organizate online.

De asemenea, se vor scurta orele pentru elevi astfel încât aceştia să petreacă mai puţin timp în faţa calculatoarelor. Se va renunţa la anumite capitole din diverse materii şi se discută de asemenea despre predarea multidisciplinară.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata