Testele de salivă au ajuns în școlile botoșănene. Elevii se testează marți și vineri

0 220

Toate testele de salivă pentru elevii botoșăneni au ajuns în școli.

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Botoșani au anunțat că până în prezent la nivelul județului au ajuns peste 140.000 de teste.

 „În ceea ce privește testele, s-au primit până acum 144.000 teste pe 27 noiembrie, 31.200 teste pe 2 decembrie, și 42.000 teste pe 13 decembrie. Toți directorii au ridicat testele de salivă. Testarea se face în această săptămână în zilele de marți și vineri, comform precizărilor Ministerului Educației”, a precizat inspectorul școlar Irina Telișcă, purtător de cuvânt al IȘJ. 

La nivelul județului Botoșani în urma acestor testări nu a fost confirmat niciun elev cu COVID-19.

Camioane încărcate cu teste de salivă au plecat în cursul nopții de duminică spre luni către inspectoratele școlare din țară, a anunțat luni dimineața Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Testarea elevilor nu a fost suspendată, însă în săptămâna 13 – 17 decembrie s-a decis schimbarea zilelor, astfel că în loc de luni și joi, testarea se va face marți și vineri.

Testele sunt cumpărate și livrate inspectoratelor școlare prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar apoi acestea ajung în școli prin inspectorate.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata