Teste rapide pentru COVID-19 în farmaciile botoșănene

0 119

Botoșănenii se vor putea testa rapid pentru depistarea virusului COVID-19 în farmacii.

Anunţul a fost făcut azi de medicul Monica Adăscaliței, directorul Direcției de Sănătate Publică. „Vom face un curs de training pentru testarea care urmează să se efectueze în multe farmacii din Botoșani. Începând cel mai probabil de luni persoanele care vor să se testeze rapid se pot adresa farmaciilor. Noi vom publica pe site-ul DSP-ului lista farmaciilor care și-au dat acordul și acceptul de a testa”, a declarat Monica Adăscaliței.

Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 din nazofaringe. Acestea pot prelua teste antigenice rapide de la Ministerul Sănătății, cu titlu gratuit, prin direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, în limita stocului disponibil. Testarea se realizează prioritar cu testele primite de la Ministerul Sănătății, care nu pot face obiectul comercializării. Serviciul de testare se va desfăşura în condiţiile legii.

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata