Tarifele la salubrizare raman sub semnul intrebarii

0 627

Dezbateri aprinse între aleşii locali azi pe marginea proiectului ce viza majorarea tarifelor de salubrizare. „PNL nu este de acord cu majorarea cu 35% a tarifelor. Nu suntem de acord din simplul motiv că vorbim despre eficienţă, despre faptul că unele lucrări se fac mecanizat. Recomandăm colegilor de acolo să caute resursele şi puterea să facă eficientă această activitate. Au pierdut găina cu ouăle de aur, administrarea depozitului de la Stăuceni şi ne-au adus într-o situaţie ingrată în care să nu mai reuşim să susţinem această activitate. Noi PNL susţinem o majorare a tarifelor cu 5%”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, a explicat că în cea mai mare parte, străzile sun ocupate cu maşinile parcate, situaţie în care se mătură mecanizat doar o parte din stradă. „Retuşarea se face manual, fiindcă mecanizat se trece cu maşina rapid, cealaltă este operaţiunea manuală, unde ponderea cu munca vie este în jur de 80% din cost”, a spus Simion Drelciuc.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a replicat că majorarea tarifelor nu înseamnă că botoşănenii vor plăti mai mult în contul salubrizării, ci municipalitatea.
Primarul Cătălin Flutur susţine că aleşii social democraţi nu sunt consecvenţi în ceea ce priveşte votul. Acesta a dat exemplu stabilirea impozitelor şi taxelor locale unde consilierii nu au votat majorarea propusă de 18%, deşi s-a invocat faptul că taxele şi impozitele nu au mai fost majorate din anul 2013, când salariul minim era 800 de lei.

Cosmin Andrei a reamintit că social democraţii au votat o majorare cu 5% a impozitelor şi taxelor locale deoarece municipalitatea a încheiat anul cu un excedent financiar de 15 milioane de lei. „Nu vreau să ducem discuţia de a scuza votul de la taxe şi impozitele locale pentru că aveam un mic excedent bugerat, erau bani pentru proiectele europene”. a spus Cătălin Flutur.
La vot a fost respinsă şi propunerea care vizează majorarea cu 35%, dar şi propunerea liberalilor vizând majorarea cu 5% a tarifelor de salubrizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata