Tanara din Botosani diagnosticata cu meningita

0 346

Un nou caz de meningită meningococică a fost semnalat la Botoşani. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, la Bistriţa, că nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei în programul naţional de imunizare, chiar dacă au existat cazuri de deces, deoarece numărul îmbolnăvirilor este mic, informează Mediafax.

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, cu suspiciune de meningită meningococică, a declarat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani, medicul Irina Alecu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, minora are domiciliul în străinătate şi se afla în vizită în judeţul Botoşani. Oficialul DSP susţine că, în acest context, „nu se pune problema unui focar local”.

„Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare”, a declarat Irina Alecu.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, adolescenta, care vine din Italia, se află sub un tratament cu antibiotice şi răspunde corespunzător la acesta. „Mai avem un caz la Botoşani, o pacientă de 18 ani, venită din Italia, tot meningită meningococică, dar nu acel tip. Este tratată cu antibiotice şi este bine în acest moment”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Fata a ajuns vineri dimineață la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) cu dureri de cap și vărsături. Adolescenta a fost supusă mai multor investigații medicale, iar diagnosticul a fost: meningită meningococică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata