Aldet

Tânăr din Botoșani pentru prima dată în Afganistan. A fost condus de sora sa tot militar : „Să ne întoarcem cu toţii sănătoşi acasă”

0 231

Au fost momente emoţionante în această dimineaţă la sediul Jandarmeriei Române. 16 jandarmi şi-au luat la revedere de la familiile lor înainte să plece în misiune în Afganistan, unul dintre cele mai periculoase teatre de operații din lume. Timp de șase luni, românii vor ajuta trupele afgane să facă față situaţiilor limită întâlnite pe câmpul de luptă.

Subunități, drepți! Pentru onor înainte, prezentați, arm!„, așa au început emoțiile pentru cei veniți să își ia rămas bun de la militarii pregătiţi să plece în misiune.

În următoarele șase luni, Daniela, o tânără locotenent din Botoșani, va fi despărţită de fratele ei care i-a fost sursă de inspiraţie când şi-a ales cariera.

Daniela Zoitiuc, locotenent: Vor fi cele mai lungi şase luni, dar va fi o provocare pentru el, dar mă bucur foarte mult că pleacă. Suntem colegi, dar astăzi am lăsat uniforma deoparte şi am venit ca soră 

Nici pentru Lucian, fratele Danielei, nu este mai ușor. Ziua de naștere îl va găsi pe câmpul de luptă. Lucian Hremic, căpitan: Aştept cu nerăbdare să plecăm, aştept să ne facem treaba acolo cum ştim noi mai bine şi aştept să ne întoarcem cu toţii sănătoşi acasă. Este prima pleacare pe care o fac într-un teatru de operaţii și sunt emoții destul de mari .

Este al 12-lea contingent de jandarmi trimis de România în Afganistan. Odată ajunși acolo, militarii români vor asigura sprijin logistic pentru trupele armate afgane.

Sursa observator.tv

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata